HockeyNews
PLUS

Timrå kvitterade inför kokande arena: "Helt sjuk inramning"

(27249) Sebastian Hartmann
Bildbyrån (montage)

Publicerad: 27 mars 2023

FacebookXWhatsApp

TIMRÅ. Två mål från Sebastian Hartmann fick taket i NHC arena att lyfta på måndagskvällen.
Då kvitterade Timrå matchserien mot Örebro till 3–3.
– Det har varit helt sjuk inramning på alla hemmamatcher, så det var extremt skönt att vi kunde vinna den här matchen i alla fall, så att hoppet lever, säger Hartmann till HockeyNews.se.

Efter att Timrå inlett kvartsfinalspelet med att förlora sina dittills två hemmamatcher, men vunnit två av tre på bortaplan, så hade Örebro sin andra chans att slå in matchbollen när pucken släpptes i NHC arena på måndagskvällen.

Men det ville sig inte för närkingarna. Energiboostade av en fullsatt arena kom Timrå ut på ett piggt sätt medan gästerna stod inte kom upp i den nivå de tidigare hållit.

Sebastian Hartmann gav också hemmalaget ledningen, och det var också Hartmann som sköt segern till Timrå efter när han defilerade in pucken i tom bur med dryga minuten kvar. Ett mål som då betydde 4–2 och i slutändan blev matchvinnande då Kristian Näkyvä reducerade med bara två och en halv sekund kvar att spela.

Efteråt kunde Hartmann inte undvika att lyfta fram publiken.

– Det är ju underbart. Vi har varit bortskämda här på hemmaplan med fullsatt arena. Det har varit helt sjuk inramning på alla hemmamatcher, så det var extremt skönt att vi kunde vinna den här matchen i alla fall, så att hoppet lever, säger han.

LÄS MER: Ny missad matchboll för Örebro – Timrå segrade igen

Utöver de två målen var Hartmann en av matchens förgrundsfigurer tillsammans med sina kedjekamrater Albin Lundin och Robin Alvarez. De tre fick gång på gång fast pucken i offensiv zon genom hårt jobb och fysiskt spel.

– Vi har surrat lite med varandra. Vi har väl egentligen inte gjort någon dålig serie, men det är mer att vi inte riktigt fått fast dem och skapat de här farliga lägena. Men idag tycker jag att vi kopplade på varandra mycket bättre och åker mycket mer skridskor, säger han och fortsätter:

– Även fast man går bort sig så hinner man alltid hem eller så. Det var det vi tryckte på och vi skapade också fler chanser genom att vinna tillbaka andrapuckar.

Och du får göra två mål till slut?

– En var rätt enkel, men det var skönt. Det var skönt att få styra in den också. Jag har haft lite oflyt när man skjutit, jag vet inte om jag gjort några mål där jag skjutit in den i mål utan det har varit många styrningar men de är lika mycket värda de, så det är skönt.

Med tre lika i matcher vänder nu alltså serien ned till Behrn arena igen där onsdagens match kommer bli helt utslagsgivande och ta ett av lagen till semifinal

– Det har varit jämna matcher, där det inte sprungit iväg i någon match. Det har varit jämna matcher, där vi har skapat farliga lägen och haft lite otur med studsar. Men vi har pratat om det, det kommer avgöras framför båda målen och där tycker jag att vi blivit mycket, mycket bättre, säger Hartmann och fortsätter:

– Det är Örebro som har pressen och vi som har momentum, så det är bara att fortsätta.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!